| U bevindt zich hier:     > 

Zomer trainingen

In de zomer kennen we verschillende vormen van training: inline-skatetraining, fietstraining (niet voor de jongste pupillen), looptraining, veldtraining en circuittraining. Ieder lid kan uit dit aanbod zijn of haar keuze maken.
 
Het schema voor de zomerperiode van 2015 verschijnt in het voorjaar van 2015
De website en het clubblad De Wissel geven nadere informatie.
 
Deze trainingen gelden niet alleen als voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. Voor de inline-skaters is er in de zomer ook een wedstrijdcompetitie. Naast de regionale wedstrijden rijden onze leden ook mee bij bijvoorbeeld de Nederlandse Kampioenschappen inline skaten.
Deze zomertrainingen vinden plaats op en rond de skeelerbaan op sportpark Schuttersveld.
Onze leden kunnen zich voor deze trainingen opgeven aan het einde van het schaatsseizoen.
 
Fietstrainingen senioren
Deze trainingen beginnen eind maart (na invoeren van de zomertijd) en eindigen in september. Er wordt onder begeleiding in twee groepen gefietst. Afhankelijk van het niveau kan gekozen worden welke groep het beste past. Trainingen zijn maandagavond vanaf 19.00 uur en er wordt verzameld op Sportpark Schuttersveld.
 
Veldtrainingen senioren 
Op donderdagavond is er een mogelijkheid om circuittraining de volgen. Als voorbereiding op het schaatsen worden kracht en uithoudingsvermogen specifiek getraind. Deze trainingen vinden plaats op Sportpark Schuttersveld. Voor opgave en details zie publicatie in de Wissel en op de website van de IJsster.
 
Circuittraining bij Fysiowymbrits 
Leden van de IJsster kunnen gedurende het jaar bij Fysiowymbrits een krachttrainingsprogramma ter ondersteuning van hun schaatsprestaties volgen. Het trainingsprogramma bestaat uit een algemeen gedeelte (nadruk op rompstabiliteit) en een sport-specifiek gedeelte (accent op de schaatsbeweging). Eens in de 6 tot 8 weken wordt een nieuw trainingsprogramma aangeboden om je spieren te blijven prikkelen zodat je kracht toeneemt. Tegen een gereduceerd tarief van 15 euro in de maand kan er worden getraind. Mocht je vragen hebben over het bovenstaande of wil je advies dan kan je altijd contact opnemen met de praktijk.
 
FYSIOWYMBRITS - De Dassenboarch 23b te IJlst - Tel: 0515-531832 - www.fysiowymbrits.nl
 
Skatetrainingen 
IJsster leden kunnen iedere dag gebruikmaken van de IJsster-skeelerbaan op Sportpark Schuttersveld.
De IJsster skatetrainingen voor het seizoen 2015 worden vermeld in De Wissel en op de website in het voorjaar van 2015. Als de skatetraining niet door kan gaan i.v.m. een te natte baan dan volgt een alternatieve training. Neem dus altijd je sportschoenen etc. mee. Overige trainingen en gebruik van de skeelerbaan graag in overleg met het IJsster bestuur. Voor informatie betreffende de Skeelerbaan kunt u terecht bij Nico Garritsen, 0515-855791.

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl