| U bevindt zich hier:     > 

Van Lingen Competitie Wolvega

133 rijders hadden zich vandaag in Wolvega verzameld voor de 2e wedstrijd in de van Lingen Competitie waaronder rijders uit Duitsland

Al om 9 uur stond de IJsstertent en had de jeugd een plekje in de tent gevonden.
Terwijl de ouders koffie dronken liep de jeugd gezamenlijk in onder leiding van Irene.
Toen alle spieren los en warm waren werden de skeelers aangetrokken en de baan verkend. Een grote verassing, genaamd Sjaak, kwam de jeugd mee aanmoedigen en steunen.

Thom, die nog niet heel veel had getraind en de wedstrijd van vorige week helaas niet kon rijden, kreeg vandaag gelijk een pionnenrace voor zijn kiezen. Best spannend en onbekend maar hij deed het erg goed! Heel geconcentreerd slalomde hij tussen de pionnen door en daarna sprinten naar de finishlijn.
Voor de overige IJsster deelnemers was er een 300m tijdrit op de 200m baan. Er werden best goede tijden gereden al was niet iedereen heel erg tevreden.

De 2de afstand was voor iedereen een inline.
J
eljer won deze in zijn categorie en Jurjen kwam vlak achter hem aan over de finish. Ook de 3de afstand reden beide heren goed en daarom mocht Jeljer weer een zilveren medaille in ontvangst nemen en was het brons vandaag voor Jurjen.
Leon reed na een snelle tijdrit (28.89) nog 2 afstanden op kop. Op 3 afstanden de nummer 1 en daarom mocht Leon het goud mee naar huis nemen bij de junB.

De 2de afstand was voor Redmar geen succes, helaas kwam hij raar ten val en heeft hij zich afgemeld voor de 3de afstand.
Elbrich viel tijdens de 3e afstand gelijk in de eerste bocht, samen met nog wat andere meisjes. Elbrich rijdt, met Isa, in een grote groep pup2 meisjes die allemaal over mochten starten nadat de jongens hadden gereden. Zo kon Elbrich, ondanks de valpartij, toch gewoon de 3e afstand uitrijden.
De derde afstand was voor Bram, Thom, Isa, Elbrich, Jurjen en Jeljer een inline van 2 of 4 rondes. Voor de overige IJssterren was de 3de afstand een afvalkoers.

De dag was lang omdat eerst de  tijdwaarneming haperde, wat een half uur vertraging koste, en halverwege de dag gaf het videosysteem er de brui aan. Gelukkig kon alles weer hersteld worden en kon de wedstrijddag afgemaakt worden. Nog mooier was dat het weer redelijk meewerkte. Soms was het een beetje koud, soms scheen het zonnetje en was het behaaglijk. We hebben het weleens slechter getroffen tijdens een Van Lingen wedstrijd. 


Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl