| U bevindt zich hier:     > 

van Lingen 6 Assen

Zaterdag 4 juni, de dag van de Slachtemarathon maar ook de dag waarop de 6e van Lingen wedstrijd werd gereden. In het warme Assen hebben wij de tent opgezet om zo wat schaduw te creƫren.

Na gezamenlijk warmlopen en zo werden de skeelers aangetrokken om even aan de baan te proeven. Marin mocht al heel snel zich klaar gaan maken voor de start want de organisatie wilde snel starten en alles vlot achter elkaar aan doen vanwege de hitte.
Marin (pup4m) reed een keurige 100 meter tijdrit, net als Thom bij de pup3 jongens.
Elbrich, Isa, Jurjen en Bram waren vandaag onze pupillen 2 en ook voor hun stond er een 100m tijdrit op het programma. Alles op de kleine baan dus geen rechte 100m maar met een bocht. Elbrich had echt pech. Ze was heel goed weg en reed snel op de finish af en toen werd omgeroepen dat de tijd het niet deed en ze dus nog een keer moest. Gelukkig vloog ze de 2e keer weer knetterhard over de baan!
Marijn was de eerste IJsster die startte bij de pup1m, gevolgd door Wietske en Silke die qua tijd echt heel dicht bij elkaar zaten. Annika was de hekkensluiter wat IJsster pup1 meisjes betrof. Voor iedereen stond een 100 meter tijdrit op het programma dus ook voor hun en ze reden die 100m snel.
Redmar was de oudste jongen vandaag, onze enigste pup1. En Julia was het oudste meisje vandaag als enigste kadet. Zij gaven beide ook alles wat ze in zich hadden op hun 100m. 

Het 2e wedstrijdonderdeel was een inline voor alle categorieën. Marin reed met de pup3 meisjes mee die 3 ronden moesten rijden. Marin hoefde er maar 2 en reed die 2 zo hard als mogelijk en probeerde de pup3 meisjes nog bij te houden.
Net voor Thom moest starten vroeg de speaker hem of hij hard ging rijden nu. Thoms antwoord: Ik ga het proberen! En dat deed hij zeker, 3 hele ronden lang.
De pup2 mochten 6 rondjes lang strijden om de beste plekken op hun inline. Isa gaf in de laatste ronde alles wat er nog in haar zat en wist nog net 1 in te halen voor ze ging finishen. Elbrich gaf alles wat er in dat kleine lijfje zat om zo goed mogelijk te finishen.
De jongens moesten uiteraard ook 6 ronden. Jurjen veroverde al snel na de start de 3de positie in het peloton en gaf deze plek niet meer uit handen. Bram streed een spannende strijd achterin. Nek aan nek ging het op de finish af.
Er stonden 21 dames pupil 1 aan de start voor hun inline. Marijn bleef doorbuffelen achterin en probeerde alles wat in haar zat er ook uit te halen. Wietske en Silke bleven goed bij en maakten het spannend bij de finish. Voor Annika was de inline net te lang, ze begon goed, reed mooi mee maar na een aantal ronden speelde haar enkelblessure op, dat samen met de hitte was net te veel van het goede.
Redmar wist tijdens zijn inline nog net 2 in te halen voor de finish. Ondanks de verkoudheid en warmte ging het dus eigenlijk best goed.
Julia moest met de kadetten jongens en junioren jongens en meisjes samen starten. Ze gingen vet snel weg en het tempo bleef de hele wedstrijd door echt hoog. 

Wedstrijdonderdeel 3 was voor Marin en Thom een inline.Tijdens het klaarzetten voor de start viel het de speaker op dat Marin zulke mooie oorbellen had, paardjes. “Daar ga je vast sneller van” zei hij. “Dat denk ik ook” zei Marin. Theo Boonstra maakte nog een mooie foto van Marin met haar mooie oorbellen en daarna mochten de dames starten. Vier ronden lang bleef Marin hard rijden, ze liet zelfs een pup3 achter zich. Na de 4 ronden mocht ze stoppen maar ze bleef maar doorgaan. Top Marin! Jij bent eerste geworden vandaag bij de pup4m.
Thom moest 8 ronden inline rijden. De heren begonnen rustig aan maar na 5 ronden ging het gas helemaal los. Thom deed heel erg zijn best om bij te blijven maar dat was wel lastig.
Vanaf de pup2 werd er een afvalkoers gereden. Isa en Elbrich stonden samen aan de start met 17 andere meisjes en gingen gelijk vol gas weg want niemand wilde gelijk na 1 ronde afvallen. Helaas overkwam dat Elbrich wel maar niet omdat ze niet haar best deed!
Bram en Jurjen moesten ook 9 ronden. Helaas viel Bram na 1 ronde al af, de anderen gingen net even te snel voor hem. Maar wel goed gereden Bram! Jurjen reed tactisch goed, een ander het werk laten doen en net voor het er echt om gaat even de werker voorbij om zo toch net niet af te vallen. Jurjen, gefeliciteerd, die mooie bronzen medaille heb jij vandaag echt verdiend.
De pup1 moesten 13 ronden. Geen van de meiden reed de afvalkoers helemaal uit. Marijn wist nog even een sprintje te trekken om niet gelijk af te vallen. Tijdens de afvallingen erna zaten de dames steeds heel dicht op elkaar. Er werd flink geduwd en getrokken en steeds gewisseld van posities. Het was een felle strijd en Silke, Wietske en Annika streden fel mee.
Redmar had de pech dat er een valpartij was tijdens zijn race. Iedereen moest het gas los laten en zijn positie behouden maar dat deed niet iedereen zei Redmar en dat was balen.
Julia reed weer met de hele groep jongens en meisjes kadetten en junioren. Eigenlijk was ze een beetje verbaast over haar eigen rijden want het ging goed. Ze reed de afvalkoers dan wel niet uit maar ging wel de strijd aan met de rest om de afvalling zo lang als mogelijk uit te stellen. 

Nadat iedereen had gereden werd snel de tent afgebroken en alles weer in de auto’s gegooid. Nog even wachten tot Marin en Jurjen hun prijzen hadden opgehaald en daarna heel snel naar huis. 

Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl