| U bevindt zich hier:     > 
Welkom   >  Nieuws  >  Persbericht

PersberichtSchaatsverenigingen Zuid-West Fryslân promoten schaatsen nieuwe stijl.
 
Nog nooit was de regio clubwedstrijd van Zuid-West Fryslân op Thialf zo spannend en spectaculair. De wedstrijdverenigingen de IJsster uit Sneek,  de Preamkeskouwers uit Balk en S.t. Donia uit St. Nicolaasga gebruikten hun laatste regiowedstrijd van het seizoen om te werken aan nieuwe schaatstalenten en het verhogen van het schaatsplezier van hun leden. In tegenstelling tot de gebruikelijke langebaan wedstrijden stonden er voor de deelnemers nieuwe wedstrijdvormen op het programma.
 
Voor het eerst in de historie mochten deelnemers van het jeugdschaatsen in Thialf een wedstrijd rijden op de grote 400 mtr baan. Voor al deze kinderen was dit de eerste keer  op de grote baan en dan ook nog eens in een echte man tegen man race over 100 mtr. Deze premiere leidde tot een mooi schouwspel en alleen maar blije gezichten. Dit leidde overigens vaak tot verbazing bij de aanwezige ouders over de schaatsprestaties van hun kinderen.
De jongste jeugdleden reden een short-track wedstrijd in heats over 500 mtr op de 400 mtr baan. Wedstrijden waarbij soms wel 6 rijders tegelijk streden om wie als eerste de finishlijn bereikte. Spanning en spektakel dus.
 
De oudere junioren en de senioren reden een onvervalste afvalrace zoals deze in vroegere tijden werd verreden op natuurijs bij de locale ijsbanen. Ouderwets vermaak in een modern Thialf stadion dus. Voor de jongere rijders, die vaak voor het eerst kennismaakten met dit fenomeen, een ware openbaring.
 
Als afsluiting van de avond werd er een heuse ploegenachtervolging tussen de drie schaatsverenigingen gereden. Hierbij ging het niet alleen om de individuele eer, maar vooral om welke club zich een jaar lang kampioen mag noemen van Zuid-West Fryslân. Na een spannende strijd ging die eer uiteindelijk naar de IJsster uit Sneek.
 
Al met al was het een geweldige avond die door de deelnemers met veel enthousiasme werd ontvangen. Mede door de steun van stichting B.IJ.T, die de breedte sport binnen het schaatsen stimuleert, kan er gesproken worden van een geslaagd experiment die vast volgend seizoen een vervolg zal krijgen. 
Dinsdag 27 januari 2015
Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl