| U bevindt zich hier:     > 

Nieuwsbrief november 2016

Met deze nieuwsbrief willen we jullie weer op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes.

Na vijftien jaar heeft Assurantiebedrijf Froonacker aangegeven per 31 december 2016 te stoppen als hoofdsponsor van de IJsster. Momenteel is de sponsorcommissie, in nauwe samenwerking met het bestuur naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de Schaats- en skeelervereniging de IJsster.“Na een lange, zeer plezierige en intensieve samenwerking hebben wij besloten per 1 januari 2017 te stoppen als hoofdsponsor van de IJsster”. Met pijn in ons hart hebben wij dit besluit genomen, want verenigingen als deze zijn ons en velen zeer dierbaar” aldus directeur Anne Bergsma. “Toch is het na zo’n tijd ook goed om het stokje door te geven aan een nieuwe sponsor, sponsoren en samenwerkingsverbanden”. “Daarnaast is ook de tijd ook flink veranderd, staan de businessmodellen in de financiële dienstverlening onder druk en heeft Froonacker ook kritisch naar haar sponsorprogramma’s gekeken in relatie daartoe”.
 
Bergsma vervolgt: “Sinds 2002 is Assurantiebedrijf Froonacker naar volle tevredenheid van beide partijen verbonden aan de IJsster. De wijze waarop de IJsster als vereniging invulling heeft gegeven aan begrippen als continuïteit en solidariteit, voornamelijk gericht op de jeugd, is van ons van doorslaggevende aard geweest om de vereniging over zo’n lange periode te blijven steunen”. “Het is om die reden dat wij daarom ook de Froonacker IJsster Cup, de landelijke bekende jaarlijkse schaatscompetitie voor jeugdige wedstrijdschaatsers van 10-16 jaar ondersteunden. De kinderen komen in januari van ieder jaar -samen met hun familie afkomstig van schaatsverenigingen uit het gehele land naar Thialf te Heerenveen. Het afgelopen jaar is de Froonacker IJsstercup  georganiseerd in de Elfstedenhal te Leeuwarden vanwege de werkzaamheden in Thialf.
 
“Wij vinden dit genomen besluit van Froonacker zeer spijtig en betreuren het dan ook dat een einde komt aan de samenwerking maar respecteren de overwegingen en het besluit van Froonacker zegt Pieter Bult, de voorzitter van de IJsster”. De IJsster kan vandaag de dag niet meer functioneren op het niveau dat we ambiëren zonder sponsoren en adverteerders maar zeker niet zonder een hoofdsponsor of een aantal grotere co-sponsoren”. “Op dit moment zijn we na een aantal interne gesprekken gestart met een actieplan waarbij wij ook zeker de hulp van alle IJssterleden hard nodig hebben” aldus Pieter Bult. “Een dergelijke situatie brengt met zich mee dat je genoodzaakt bent om weer nieuwe kansen te creëren voor deze bijzondere, energieke en een met ambities doorspekte club.Dit vergt vandaag de dag veel creativiteit en inzet maar is gelijktijdig ook weer een uitdaging om samen nieuwe ideeën te ontwikkelen. Bij deze dan ook een oproep aan alle leden om potentiéle sponsoren en adverteerders enthousiast te maken en door te spelen naar de sponsorcommissie van de IJsster”.Zolang er nog geen plaatsvervanger(s) is gevonden zal naam van Froonacker op de IJsster jacks en bestuurs- en coachjassen blijven en ook de nieuw gekozen kleurencombinatie zal –voorlopig- blijven bestaan. Voor de vermelding van haar naam op de huidige kleding is door Froonacker vanzelfsprekend een passende financiële vergoeding gedurende de overgangsperiode toegezegd. “Zodra er goed nieuws is zullen wij de sponsorwisseling, in nauw overleg met Froonacker en de nieuwe sponsor of sponsoren wereldkundig gaan maken” besluit voorzitter Pieter Bult.
 
IJssterleden die nauwe contacten of adressen hebben van potentiële sponsoren of adverteerders kunnen deze doorgeven aan de sponsorcommissie p/a Hanneke Thoen Jonkman Sinnewar 7 8623 XK Jutrijp via tel 06-11366355 of per Email hanneke@iqwebs.nlDe sponsor of adverteerder ontvangt daarna een brief met antwoordformulier en een beschrijving van de verschillende mogelijkheden om de IJsster financieel te ondersteunen en die vervolgens door onze penningmeester Marijke Reen wordt bevestigd door middel van een officieel sponsorcontract. Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl