| U bevindt zich hier:     > 

Nieuwe richtlijnen KNSB en NOC*NSF voor zomertrainingen, alle leeftijden

Sporters van alle leeftijden mogen onder begeleiding weer samen trainen in de buitenlucht. Hiervoor heeft NOC*NSF een protocol opgesteld waarmee deelnemers, trainers en clubs coronaveilige trainingen kunnen garanderen. Specifiek voor schaats- en skeelerverenigingen publiceerde de KNSB aanvullende richtlijnen. Hieronder vind je de betreffende links. Zorg wel dat je steeds de meest actuele versie hebt!

Dankzij de versoepelde maatregelen van het kabinet mogen jeugdige sporters (18 jaar en jonger) vanaf 29 april onder begeleiding weer samen trainen in de buitenlucht. Vanaf 11 mei geldt dat ook voor de andere leeftijden. Hierbij moeten sportclubs, trainers, begeleiders en natuurlijk de sporters zelf wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Specifiek voor schaats- en skeelerclubs heeft de KNSB deze voorwaarden samengevat in een overzichtelijk document. Dit PDF-bestand kun je hier ophalen.
N.B. Kijk geregeld of je de meest actuele versie van de richtlijnen hebt. De KNSB werkt het document bij zodra er andere maatregelen worden afgekondigd of nieuwe inzichten zijn. Je kunt de jongste versie steeds via bovenstaande link ophalen.

De KNSB-richtlijnen zijn afgeleid van het algemene protocol dat NOC*NSF heeft opgesteld en dat ook regels geeft voor gemeenten, clubs en begeleiders/verzorgers. Ook dit protocol wordt continu geactualiseerd als de ontwikkelingen daarom vragen. Het betreffende PDF-bestand vind je https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf

Poster verantwoord sporten:
https://nocnsf.nl/media/2805/posters-verantwoord-sporten-update-11-mei-hr.pdf

Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl