| U bevindt zich hier:     > 

Nationaal Pupillen Toernooi 2016

Zaterdag 18 juni reden enkele IJssterpupillen in de Westereen het Nationaal Pupillen Toernooi. Een mooie ervaring en een goede voorbereiding op het internationaal skeelerweekend aankomend weekend.

Marin reed bij de pup4 meisjes mee. Voor het eerst in een wat grote groep. Marin werd er niet anders van. Ze reed een mooie tijd op de 100m tijdrit en ook de inline van 3 en 4 ronden gingen erg goed. Als Irene zei haal maar in aan de binnenkant dan aarzelde Marin niet maar deed dit gewoon. Tijdens de 600m inline (3 ronden) zette Marin, net voor de finish, een eindsprint in en wist zo nog net 1 meisje in te halen. Marin werd 4e vandaag. 

Isa reed bij de pup2 meiden. Een groep van maar liefst 34 meiden verscheen aan de start van de tijdrit. Tijdens de 800m inline werd de groep in 2en gesplitst. De 8 snelsten van elke groep gingen door naar de finale 800m inline. Helaas zat Isa daar net niet bij. Na de pauze mocht Isa weer starten. Nu voor een puntenkoers. Door een fikse regenbui in de pauze was de baan nog half nat. Isa begon heel sterk aan haar puntenkoers maar moest helaas stoppen toen ze werd gelapt door de koplopers. Isa eindigde vandaag op de 19e plaats in het eindklassement. 

Jurjen en Jeljer reden bij de pup2 jongens. De tijdrit van beide heren ging goed maar de start van de 800m inline ging voor Jeljer wat minder. Jurjen kwam goed weg maar Jeljer viel helaas. Snel opstaan en daarna flink door buffelen om elke ronde een paar in te halen. Goed gedaan Jeljer! Jurjen reed mooi in de middenmoot mee en bleef dat goed doen. Na de start van de puntenkoers vielen er een paar druppen regen maar gelukkig zette dit niet door en konden de heren rustig hun race uitrijden zonder echt nat te worden. Jeljer wist in de laatste ronde nog net even wat meer gas te geven waardoor hij nog een paar in kon halen en als 4e over de finish ging. Jeljer werd 10e vandaag en Jurjen eindigde daar gelijk achter op plaats 11. 

Annika mocht bij de pup1 meisjes meedoen. De pupillen 1 reden als enigste een 300m tijdrit. Annika was dik tevreden met haar 15e plaats op deze afstand. Direct na de start van de 1000m serie nam Annika het initiatief door op kop te gaan rijden. Ze wilde alles geven in deze 5 ronden in de hoop de halve finale te bereiken. Helaas lukte dit niet. Als laatste afstand was er voor de pup1 een puntenkoers van 15 ronden. Een 28 meiden stonden aan de start en Annika ging, na het startschot, goed weg. De eerste ronden reed ze sterk ondanks al het getrek en geduw in deze groep. Het tempo werd aardig opgevoerd gedurende de race, toen Annika bijna werd gelapt moest ze stoppen van de jury. 

Al met al waren onze pupillen over sommige afstanden erg tevreden en over andere totaal niet maar zijn ze allemaal wel weer een ervaring rijker. En in de pauze, tijdens een enorme plensbui, is er gezellig een spelletje Dobble gespeeld. Een kaartspelletje dat Jeljer, Jurjen, Isa en Marin voor het eerst deden. Al snel werden ze er heel handig in en hadden de grootste lol zo in de tent, waar het bijna net zo hard regende op sommige plekken als buiten de tent.

Theo Boonstra heeft weer heeeeeel veel foto’s gemaakt van deze dag, de link staat hieronder:http://picasaweb.google.com/117599078437076796618?gsessionid=IzRCBR5GjDGe8d75ciMnzw(zie NPT 1 t/m 5 en podium) Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl