| U bevindt zich hier:     > 

Mass Start wedstrijd voor recreanten en jeugdigen vanaf pupillen C

In het allerlaatste weekend van het seizoen op 25 maart is er een Mass Start wedstrijd.

In het allerlaatste weekend van het seizoen op 25 maart is er een Mass Start wedstrijd. Onze bedoeling is om recreanten en jeugdigen vanaf pupillen C kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Daarom hebben we geprobeerd een leuk programma samen te stellen dat voor veel niveau's en leeftijden geschikt is. Al jaren merken wij dat het aantal deelnemers van wedstrijden die in Kardinge georganiseerd worden sterk afneemt. En dat is voor schaatsliefhebbers natuurlijk een doorn in het oog. Daarom is dit, helaas wat laat in het seizoen, een evenement waarmee we hopen daaraan een kleine maar leuke bijdrage te leveren.
 
Het Programma:

16:00uur, Warm-up; Even de benen warm rijden. Er worden mogelijk clincics verzorgd, maar daar volgt nog meer informatie over.

16:30uur, Mass start; Als de benen lekker warm gereden zijn en je hebt de laatste instructies ontvangen gaan we beginnen met de wedstrijden. Per categorie en niveau zal gestart worden. Het kan wel zijn dat we op basis van opgave groepen gaan splitsen of samenvoegen.1.     Pupillen C en B (3 ronden)2.     Pupillen A en Junioren C (6 ronden)3.     Junioren B en A (10 ronden)4.     Senioren (snelheid 50 - 55 seconden per rondje 10 ronden)5.     Senioren (snelheid 45 - 50 seconden per rondje 10 ronden)6.     Senioren (snelheid 40 - 45 seconden per rondje 10 ronden)7.     Senioren (snelheid 35 - 40 seconden per rondje 16 ronden) Vergelijkbaar met Oosterhavenbokaal groep 38.     Senioren (snelheid 30 - 35 seconden per rondje 16 ronden) Vergelijkbaar met Oosterhavenbokaal groep 29.     Senioren (snelheid rond de 30 seconden per rondje 16 ronden) Vergelijkbaar met Oosterhavenbokaal groep 1

19:00uur, Estafette; Er wordt afgesloten met een Estafette wedstrijd. Er worden door de organisatie teams samengesteld van verschillende niveaus en categorieën. Aangemoedigd door je teamgenoten zul je samen strijden voor de winst.

Voor jouw veiligheid is het dragen van een helm en beschermende kleding verplicht. Deze wordt te leen beschikbaar gesteld door de organisatie. Informatie hierover zal zo snel mogelijk volgen.

Inschrijven kun je via inschrijven.schaatsen.nl. De kosten voor de wedstrijden zijn hetzelfde als voor de gewestelijke langebaanwedstrijden per afstand met €5,- voor Spieren voor Spieren. Voor recreanten geldt wel dat er een daglicentie aangeschaft moet worden voor de verzekering. Deze kost €7,50. Ben je lid van een bij de KNSB aangesloten vereniging dan ben je actief lid van de KNSB en kun je met je registratienummer eenmalig met een gratis daglicentie een wedstrijd rijden. Weet je je registratienummer niet meer, stuur dan even een mailtje naar wcgron@gmail.com.

Ondanks dat het laat in het seizoen is hopen we dat jullie zin hebben om toch nog even de schaatsen onder te binden voor deze leuke wedstrijd. Schrijf je dus snel in voor deze leuke dag op het ijs en ga met een goed gevoel het voorjaar tegemoet.

Daarnaast willen we een deel van het inschrijfgeld beschikbaar stellen voor Spieren voor Spieren. Dit is een kleine organisatie die door acties van vrijwilligers probeert geld in te zamelen om onderzoek te doen naar spierziekten bij kinderen.
Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl