| U bevindt zich hier:     > 

Marlies de Jong winnares Dutch Masters Cup

Afgelopen weekend stond Marlies de Jong uit IJlst lid van Schaats- en skeelervereniging de IJsster uit Sneek een week na een succesvol NK masters wederom om het podium bij de kunstijsbaan Twente In Enschede. Dit keer als winnares van de Dutch Masters Cup.

Een competitie over drie wedstrijden over 2 afstanden per wedstrijd op 3 top-ijsbanen in Nederland te weten Heerenveen (19 nov 2016) Leeuwarden (4 dec 2016) en Enschede (19 febr 2017)Na deze drie wedstrijden behaalde Marlies het hoogste percentage punten van alle dames 30-70 jaar die per leeftijdscategorie het dichtste bij het wereldrecord per wedstrijd zaten.

Deze wedstrijdenreeks is een nieuwe formule met een klassement over drie wedstrijden waar bij masters 30-70 jaar sprinters en lange afstandsspecialisten uit verschillende leeftijdsklassen de strijd met elkaar kunnen aanbinden. De plaats in het klassement per wedstrijd wordt bepaald aan de hand van een percentage uitgedrukt ten opzichte van het wereldrecord (van het afgelopen seizoen) in jouw leeftijdscategorie op de door jouw verreden afstand. Als bonus ontvang je voor bijvoorbeeld een wereldrecord in jouw klasse maar liefst 75 bonuspunten. Je krijgt uiteindelijk punten op de afstand waarbij je het dichtst bij het wereldrecord in jouw leeftijdsklasse reed. Tijdens de finalewedstrijd in Enschede werd het aantal verdiende punten met 1,5 vermenigvuldigd.
(Op de foto Marlies de Jong als winnares van de Dutch Masters Cup)
 
Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl