| U bevindt zich hier:     > 

Marlies de Jong scoort in Innsbruck

Marlies de Jong heeft tijdens de Winter World Master spellen in Innsbruck een gouden en twee bronzen medailles gewonnenVan 10 tot 19 januari werden onder auspiciën van het IOC afgelopen week in Innsbruck de derde Winter World Master spellen gehouden. Met twaalf sporten, meer dan 3000 deelnemers en 700 vrijwilligers en organisatoren vormen de WWMG het grootste wintersportfestival voor atleten van 30 jaar en ouder. Tussen de officiële openings- en slotceremonies stond de historische olympische stad ruim een week lang in het teken van dit geweldige evenement.

Aan het langebaanschaatsen deden 300 rijders mee. Onze Marlies de Jong uit IJlst wist in haar categorie 55-60 jaar uitstekende resultaten te boeken. Met vierde plaatsen op de 500 en 1000 meter, twee keer brons op de 1500 en 3000 meter en goud op de 5000 m kon ze meer dan tevreden zijn.

Leuke bijkomstigheid is dat Marlies aan de huldiging van de 5 km niet alleen een gouden medaille heeft overgehouden maar ook een prachtige traditionele Mongoolse muts. Het was een ruil met haar Mongoolse tegenstrever, Sarantuya Ravdan, die graag Marlies' oranje masters-trainingsjasje wiilde hebben.

Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl