| U bevindt zich hier:     > 

marathon oudste pupillen 21-12-2015

Het is kerstvakantie maar dat weerhield enkele oudste pupillen er niet van om een marathon te rijden. Emma deed vandaag voor het eerst mee en had er, net als de rest, veel zin in!

De 3e marathon van dit seizoen voor onze pupillen.
Iets voor 18.00 uur stonden de dames Silke, Wietske, Annika, Emma en Marijn klaar voor de start. Annelie kwam even een paar seconden later maar wel mooi op tijd zodat ze om 18.00 uur precies los konden. Eerst moesten alle 17 dames een goed plekje vinden in het peloton maar dat was, eenmaal over de startlijn, zo geregeld. Het gas ging er gelijk op. Na een halve ronde deden de dames het al weer rustig aan. Ze kwamen overeind en overlegden even wat de tactiek zou worden van vandaag. Zo nu en dan werd er even een plaagstoot uitgedeeld en flink versneld om vervolgens weer rustig aan te doen zodat het iedereen weer aan kon sluiten bij het peloton.
Helaas viel Emma 3 ronden voor de finish. Ze stond gelukkig weer op maar kon niet meer bij de rest komen.
In de laatste bocht voor de bel kreeg Annika een duw en ging onderuit. Flink balen want ze zat goed in het peloton en had, zoals ze zelf zei, nog genoeg over om de laatste ronde voluit te gaan voor een mooie eindklassering. Het mocht niet zo zijn en dus reed ze samen met Emma rustig de marathon uit.
Voor Marijn ging het al snel te snel maar toch bikkelde ze flink door en reed ze alle 8 ronden. 

Bij de jongens pupillen deed Chris weer mee. Niemand wilde op kop rijden en dus deden de heren rustig aan. Na 3 ronden dacht er 1 van nu is het genoeg, dan ga ik wel en sprintte weg. Chris ging gelijk goed mee en bleef op 2e of 3e positie rijden. De sprint duurde niet heel lang. Zo nu en dan versnelden de heren even om vervolgens weer in rustig tempo verder te rijden. In de laatste bocht werd er langzaam aan begonnen met een serieuze versnelling om de laatste 100 meter voluit op de finish af te kunnen sprinten. De jongen die op 2e positie reed viel net voor de finish. Chris, die al van de 4e naar de 3e positie was gesprint, wist deze jongen handig te ontwijken en als 2e te finishen. Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl