| U bevindt zich hier:     > 

Landelijke Baanwedstrijd Westereen

Zaterdag 22 augustus, een mooie zonnige dag waarop Annika, Julia en Leon namens de IJsster meededen aan de Landelijke Baan Wedstrijd in de Westereen.

Er werden vandaag maar 2 afstanden gereden door elke categorie.
Allemaal begonnen ze met een 300m tijdrit.
Annika kwam niet goed weg bij de start, skeelerde netjes, maar de tijd viel tegen.
Julia startte 2 keer vals, ze wist haar ene voet niet binnen het startvak te houden tijdens het starten. Flink balen uiteraard want dan weet je zeker dat je achteraan start tijdens de volgende afstand.
Leon had vannacht samen met ouders en zusje in de caravan geslapen, nou ja, geslapen, hij had geprobeerd te slapen met zoemende muggen om zich heen en geluiden van de rest. Ondanks een slechte nachtrust reed hij nog best een aardige tijdrit al had hij zelf graag sneller willen rijden.

De tweede afstand was voor iedereen een puntenkoers. De pupillen 1 meisjes mochten als eerste weer de baan op na een korte lunchpauze. Het was ondertussen al aardig warm geworden en het zonnetje scheen flink. Daar had Annika wat last van. Ze kreeg het benauwd en werd duizelig en verliet de race al na een paar rondjes.
Julia kwam niet goed weg tijdens de start. De meiden voor haar startten niet zo snel en dus moest Julia inhouden en daarna was het zwaar om bij de groep te blijven. Toch goed gereden Julia!
Leon was als laatste aan de beurt. Hij reed flink door en probeerde het zo lang mogelijk vol te houden. Helaas werd ook hij na een flink aantal ronden eruit gestuurd door de jury.

Tussen de wedstrijden door werden er in de tent gezellig spelletjes gespeeld, werd er weer even bijgekletst met jongens en meiden van andere clubs en zo was het al met al weer een leuke wedstrijddag.Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl