| U bevindt zich hier:     > 

landelijke baanwedstrijd 2

Wietske, Annika, Marijn, Silke, Julia en Leon deden vandaag mee aan de 2e landelijke baanwedstrijd in de Westereen. Het beloofde een koude dag te worden met veel wind, zo nu en dan een zonnetje en zo nu en dan een buitje. De winterjassen waren weer tevoorschijn gehaald net als de thermoshirts. Alles om de kou te kunnen trotseren.

Als eerste  werden  er 1000m series gereden. Annika en Wietske mochten gelijk om 10.00 van start in serie 1 bij de pup1m. Dit was een hele snelle serie, de meiden reden de 1000m in een hoog tempo. Het was best lastig om in de harde wind even stil te staan voor de start maar toch ging het Silke goed af in de 2e serie. Dit is toch wel wat anders dan een van Lingen dus het was even wennen voor Silke maar ze deed het goed. Ook Marijn gaf alles wat ze in zich had in de 3e serie. Toen de dames klaar waren begon het wat te regenen, ook in de tent maar met een extra dekkleed kon de tent wat meer worden afgedicht. Gelukkig was het snel droog. De springtouwen en speedladder werden tevoorschijn gehaald en gebruikt, er werd een poging tot leren gedaan en er werden spelletjes gespeeld. Alles om de tijd te verdrijven tussen de wedstrijden.
Julia moest even wat langer wachten voor ze aan de beurt was door de regenbui. En nadenken over wel of geen regenwielen of 2 regen en 2 gewoon. Wat is wijsheid? De baan was nog wat nat maar de pup1 jongens reden hem misschien wel helemaal droog. Alle wielen maar mee naar de area off call. Drie minuten voor de start werden toch alle gewone wielen onder de skeelers gezet. Julia moest daarna gelijk starten. Ze was goed weg maar helaas vergeten haar transponder om te doen en dan kom je helaas niet in de uitslag terecht. Dit overkomt je 1x en daarna nooit weer!
Door een valpartij bij de kad.J moest er een ambulance komen. Tot die er was lag de wedstrijd stil. Leon had dus nog wel even de tijd om in te lopen, touwtje te springen en zo, voor hij mocht starten aan zijn 1000m. Leon zat in snelle serie en had in de laatste ronde nog een mooie inhaalactie.
Annika was door naar de halve finale. Ze eindigde op een mooie 12e plaats bij de pup1m 1000m.
Door al het touwtje springen, spelletjes spelen, speedladderen en ouwehoeren vloog de tijd nog best wel snel om. Voor iedereen het goed en wel in de gaten had was het voor depup1 tijd om de skeelers aan te trekken voor de voorronde van de afvalkoers. Helaas ging geen van de meiden door naar de afvalkoers.
Julia was goed weg in haar voorronde afvalkoers. Net voordat de wedstrijd stil werd gelegd vanwege een hagelbuitje viel ze af. Nu was het afwachten of ze opnieuw gingen starten en zo ja of dat binnen 20 minuten ging gebeuren en of Julia dan toch nog een poging mocht doen. Helaas gebeurde dat niet. Er waren net genoeg afgevallen en dus ging iedereen die op de baan was toen de hagelbui losbarstte door en werd er niet over gereden.
Nu was het wachten tot Leon zijn afvalkoers mocht rijden. Ondertussen werd de tent vast afgebroken en werden de eerste spullen alvast naar de auto’s gebracht zodat iedereen gelijk naar huis kon zodra Leon had gereden. Leon moest maar liefst 50 ronden rijden. Hij wist door kleine versnellingen een paar keer onder een afvalling uit te komen maar ook Leon reed de koers niet uit.
En zo kwam er een einde aan een lange maar toch leerzame en gezellige dag. Nu op naar Heerde waar volgende week de 3e landelijke baanwedstrijd wordt gereden. 
Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl