| U bevindt zich hier:     > 

IJsster-jeugd wint Bartje Bokaal

Op zaterdag 21 december is de schaatsjeugd van de IJsster uit Sneek winnaar geworden van de Bartje Bokaal.

Aan de interclubwedstrijd in Groningen namen 13 schaatsverenigingen verspreid over Noord-Nederland deel. In vier leeftijdscategorieën werd zowel bij de jongens als bij de meisjes gestreden om de ereprijzen. De C-pupillen (11 jaar) reden een 300m en 500m, de B-pupillen (12 jaar) een 500m en 700m terwijl zowel de A-pupillen (13 jaar) als de C-junioren (14-15 jaar) op de 500m en de 1000m in actie kwamen.

In het individuele klassement werd C-pupil Eva-Sofie Elferink derde, bij de B-pupillen behaalde Huub Adema eveneens de derde prijs en bij de C-junioren liet Sil van der Veen zien wie de allerbeste was, door zowel de 500m als de 1000m te winnen. Ook Isa Steegstra, Tim Elferink, Elbrich de Jager, Marit van der Meer en Johannes Homans presteerden zeer goed met meerdere vierde en vijfde plaatsen in de verschillende categorieën. Daarmee werd wederom duidelijk dat de IJsster vooral in de breedte heel sterk rijdt. 

De IJssterren reden in totaal maar liefst 6 persoonlijke records op het ijs van Sportcentrum Kardinge. Het clubklassement werd opgemaakt door per categorie en per afstand een ranking te maken. Op het podium werd de IJsster geflankeerd door het Noord-Hollandse STG Koggenland en het Friese STD. Op de vierde en vijfde plaats eindigden de schaatsverenigingen uit
Heerenveen (HCH) en Groningen (YVG). Coaches Piet Gemser en Marije Elferink-Gemser konden met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagde zaterdag.

Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl