Hoe blijven de jeugdleden van Schaats- en Skeelervereniging De IJsster fit in coronatijd?

De zomertrainingen zijn essentieel voor schaatsers om kracht en conditie op te bouwen voor de winter. Maar gezamenlijke trainingen zijn voorlopig hooguit op heel beperkte schaal mogelijk. De IJsster biedt hulp door middel van gestructureerde online trainingsprogramma's.

Als de ijsbanen gesloten zijn, is het voor schaatsers ieder jaar opnieuw een uitdaging om fit en in conditie te blijven. Met de coronamaatregelen is dat er niet eenvoudiger op geworden. Echter, door jarenlange ervaring zijn schaatsers heel creatief geworden in hun oplossingen.

Zo ook de jeugd van STG De IJsster. Ondanks alle beperkingen en het volgen van de richtlijnen van het RIVM zijn ze heel actief. Ze skeeleren, fietsen en lopen. Ook doen ze allerlei schaatsoefeningen en schaatssprongen.

Hoe weten ze wat ze het beste kunnen doen? Hoe lang, hoe zwaar en hoe vaak? De jeugd krijgt daarbij online hulp en ondersteuning van de trainers. Zij maken een trainingsprogramma voor de pupillen tot 12 jaar en de junioren tot 18 jaar. In dit programma wordt een relatief ‘lichte’ week afgewisseld met een ‘matige’ en een ‘intensieve’ week. Zo weten de IJssterleden precies wanneer ze gaan sprinten, wanneer er tempo’s op het programma staan of juist intervallen of een wat langere duurtraining.

Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl