| U bevindt zich hier:     > 

FINALE VAN LINGEN COMPETITIE 19-09-2015

DE WESTEREEN, 19-09-2015 Twee keer brons voor Inline-Skateteam de IJsster. De laatste wedstrijd in de competitie van 2015. Het was een mooie, sportieve competitie waarbij fel werd gestreden om de beste plaatsen op de baan maar buiten de baan vriendschappen werden gesloten of onderhouden.

Op deze laatste dag werd een nieuw onderdeel geïntroduceerd, de vliegende ronde. Elbrich (pup3m) mocht als eerste van de IJsster dit onderdeel rijden. De eerste ronde bouwde ze langzaam aan snelheid op en de tweede ronde knalde ze op volle snelheid over de baan om te finishen met mooie tijd op de klok.  Ook de 2 inlines die Elbrich nog op het programma had staan reed ze vol gas. Als ze kon had ze haar tegenstanders opgevreten zo fel streed ze om de beste plek!Isa (pup3m) mocht al snel na Elbrich beginnen aan haar vliegende ronde. Met mooie lange slagen knalde ze over de piste en zette een tijd neer van 24.33, de tweede tijd van de dag. Tijdens de tweede inline ging Isa de strijd aan met Donna. Beide dames maakten het spannend voorin. De laatste inline, over 4 ronden, was voor Isa een alles of niets wedstrijd. Zo snel mogelijk op kop en weg was de bedoeling. Ze hield dit niet helemaal vol maar finishte knap als derde. Dit leverde haar een mooie bronzen medaille op die ze vol trots in ontvangst nam.
Bram (pup3j) had, gelukkig, geen last meer van de valpartij van vorige week. Met een geconcentreerde blik reed hij zijn vliegende ronde. Strak door de bocht en over de finish na 26.30 seconden.  Thom (pup3j) reed tijdens de vliegende ronde gelijk al vrij snel en toen moest er dus nog een snellere ronde komen. Thom hield vol en bleef skeeleren tot aan de finishstreep. De broers reden hierna nog twee keurige inlines. Bram bleef goed geconcentreerd en fel zijn rondjes rijden. Thom viel helaas tijdens de tweede inline, volgens eigen zeggen struikelde hij over zijn veter of zo. Gelukkig stond hij snel op en reed hij zo snel als mogelijk richting finish.
Onze pup2m, Marijn, reed de vliegende ronde in 25.59 seconden. Marijn reed vandaag samen met 25 andere dames in de baan en ze liet ze allemaal even zien dat ze best wat heeft opgestoken van al dat trainen deze zomer. Ze startte ergens achteraan maar wist al snel zo ver als mogelijk naar voren te skeeleren. Voor de finish van de inline haalde ze nog maar even iemand in. Ook de inline over 8 ronden reed Marijn sterk, ze bleef maar inhalen!
Jeljer (pup2j) versnelde goed in de tweede bocht van de eerste ronde van de vliegende ronde zodat hij op volle snelheid langs de tijdregistratie reed. Hij hield de snelheid goed vast in de tweede ronde.Jurjen (pup2j) had pech, toen zijn tijdregistratie liep viel hij. Hij stond op, reed de ronde uit en ging daarna gelijk door naar de EHBO. Even wat schaafwonden laten verzorgen. Gelukkig stond Jurjen samen met Jeljer weer aan de start van de inlines. De heren gingen de eerste inline onderling de strijd aan om de beste plek. Zij aan zij over de finish maar Jeljer kwam net iets eerder met zijn skeelers over de lijn. De laatste inline reed Jeljer sterk, hij finishte mooi als vierde. Jurjen had weer pech, viel weer. Maar ook nu stond hij snel weer op, haalde even iemand in en reed door tot de finish. Daarna liet hij de EHBO naar onze tent komen.
Annika (pup1m) reed haar vliegende ronde in 22.08 seconden. Wietske haar tijd weet uw verslaggeefster helaas zo niet omdat de uitslag nu nog niet op internet staat maar wat ik wel weet is dat zij vol gas haar ronde reed en daardoor een keurige tijd neerzette.Beide dames moesten hierna nog een inline  en een afvalkoers rijden. Het tempo tijdens de inline lag gelijk al vrij hoog maar de dames lieten zich niet gek maken. Ook niet tijdens de afvalkoers. Zo lang mogelijk streden ze voor de beste plek in het dagklassement en eindklassement.
Redmar (pup1j) liet zich de kop ook niet gek maken vandaag. Eerst zette hij een mooie tijd neer van 22.31 seconden en vervolgens wist hij net voor de finish van de inline nog even iemand in te halen. De afvalkoers bij de heren pup1 ging snel, niks geen rustig aan doen tot de bel klinkt voor een afvalronde. Redmar ging achter het peloton aan en probeerde zo veel mogelijk afvallingen te overleven.
Nikée en Julia hadden zin in vandaag. Voor de laatste keer de strijd aan op de piste met de andere dames kadm en gezellig ouwehoeren buiten de piste. Beide waren zo druk dat ze niet hadden gehoord dat ze zich moesten melden in de wachtbox maar gelukkig hoorde Pappa Siemonsma de tweede oproep zodat de dames snel de tent uitskeelerden richting de wachtbox. Snelle tijden rijden kunnen deze dames ook en dat lieten ze dan ook wel zien.
Het hele peloton kadm werd uit elkaar gereden, 1 ronde voor de bel van de inline. Julia en Nikée gaven niet op en gingen er achteraan. Julia dacht laat ik eens gek doen met de afvalkoers. Ze ging op kop rijden en hield dit een paar ronden vol. Na afloop zei ze dat e race op zich niet echt goed ging maar wel super leuk was om te rijden!
Onze oudste deelnemer, Leon (junBj) reed zijn vliegende ronde in 18.10 seconden. Tijdens de inline ging Leon al snel op kop rijden. Hij gaf alles wat hij in zich had om te proberen de andere 2 junioren B achter zich te laten. De laatste afvalkoers van het seizoen was niet Leons beste afvalkoers. Het ene moment  zat hij goed bij en voorin en het volgende moment skeelerde hij weer meer achterin. Toch heeft Leon dit seizoen wel laten zien dat hij wel een afvalkoers kan rijden. Vandaag ging Leon met brons naar huis.
Na de uitreiking van de dagprijzen was het tijd voor de uitreiking van de medailles en bekers in het eindklassement.
Bij de pup3m werd Isa 4
de en Elbrich 7de.

Marijn werd 16e  bij de pup2m,
Jeljer  4
e en Jurjen 6e bij de pup2j

Annika 9de bij de pup1 m en Wietske 11de.

Redmar eindigde als 10e bij de pup1j.

Bij de kadm eindigde Nikée als 5e en Julia als 8e

Leon mocht een beker in ontvangst nemen bij de junB, hij was 3de geworden. 

Andere IJssterleden die in de zomer bij de Draai trainen zijn als volgt geëindigd:

1 Donna Noor, pup3m

3 Peike Joerie, pup2j

1 Lisanne, pup1m

2 Vera Lou, pup1m

1 Danielle, kadm


Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl