| U bevindt zich hier:     > 

Elfsteden Skeerlertocht - 6 juli

Op 6 juli 2019 om 5:00 uur start de Elfsteden skeelertocht in de Friese hoofdstad Leeuwarden.

De tocht wordt gehouden door de Stichting Care for Gambia om geld in te zamelen voor beter onderwijs in Gambia. De oprichters van Stichting Care for Gambia zijn Nico en Corry Veldman. De 72- jarige Nico zal zelf ook deelnemen aan de Elfsteden skeelertocht. Nico Veldman heeft al drie keer de Elfstedentocht geschaatst en zou deze tocht der tochten graag nog een keer willen schaatsen. Helaas is er sinds 1997 geen Elfstedentocht meer geweest. Om die reden heeft Nico de Elfstedentocht op skeelers bedacht en skeelert deze tocht samen met twee andere heren.

De skeelertocht begint en eindigt in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Het startschot zal worden gegeven door
een oud bekende schaatser, namelijk Ids Postma. De skeelertocht komt langs de elf bekende steden van
Friesland (Elfstedentocht) en duurt tot ongeveer 19:00 uur.

Tijdens het skeelerevent skeeleren er verschillende bekende schaatsers het laatste en zwaarste deel van deze monstertocht mee, om de overige deelnemers over de streep te trekken. Dit zijn o.a. de langebaanschaatssters Yvonne Nauta en Margot Boer, en short trekker Daan Breeuwsma. 

Als uw skeelervereniging van een sportieve uitdaging houdt en de Elfstedentocht een warm hart toe draagt en daarnaast het onderwijs in Gambia wilt steunen, dan vragen wij u ons te helpen.

Leden van uw vereniging die kunnen skeeleren in een tempo van tenminste 22km/uur worden uitgenodigd een deel van de route mee te skeeleren. Zij kunnen zich door andere verenigingsleden, vrienden en familie laten sponsoren per gereden kilometer.

Meer weten? Bekijk HIER Meer informatie en sponsormogelijkheden. Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl