| U bevindt zich hier:     > 

Eerste landelijke baanwedstrijd in Purmerend

Zo halverwege de Afsluitdijk brak er een zonnetje door het wolkendek. Dat beloofde veel goeds voor de eerste landelijke baanwedstrijd in Purmerend. Marijn, Annika, Julia en Leon vertegenwoordigden de IJsster op zaterdag 16 april op de piste al daar.

Zodra de tent stond, versierd was met vlaggetjes en ingericht was en de jeugd zich had ingeschreven hebben we eerst met zijn allen voor Julia lang zal ze leven gezongen want zij was jarig. Na het zingen trok de jeugd de skeelers aan en ging Frans-Theo rond met de oranjekoek. Bakje koffie erbij, wat wil een mens nog meer.
De dames en heer jeugd gingen alvast de baan verkennen op skeelers en warmrijden tot het fluitje van de scheids klonk. De baan moest vrijgemaakt worden zodat de meisjes pup1 de baan op konden voor hun 300m tijdrit.
Marijn en Annika hadden net hun 300 gereden toen er een kort maar heftig regenbuitje langskwam. Natte baan en dus kon er niet verder worden gereden. Met trekkers werd de baan droog getrokken en met bladblazers droog geblazen en ook een voorzichtig zonnetje hielp mee de baan te drogen zodat we na lang wachten verder konden met de tijdritten. De omstandigheden waren vrijwel gelijk aan voor de hoosbui en daarom besloot de jury om alleen de pup1 meisjes die nog niet hadden gereden te laten rijden en niet iedereen weer overnieuw te laten starten.
Irene had de ladder meegenomen, die werd goed gebruikt om de wachttijd tussen de tijdritten, regenbuien en 3km te verkorten.
Julia was goed weg tijdens haar tijdrit en reed een mooie bocht. Daarna flink wind tegen tot de volgende bocht, stukje wind meee en met wind tegen op de finish af. Nu geen overschrijding van de lijn en dus een dq zoals vorig jaar op deze baan.
Nadat Julia had gereden lieten de weergoden ons weer in de steek door weer een hoosbui boven Purmerend los te laten. Weer een natte baan en dus weer wachten, wat gaat er gebeuren??? Herinneringen aan de eerste landelijke baanwedstrijd in Venlo vorig jaar kwamen boven. Ook toen rijden, regen, wachten, rijden, weer regen, wachten....
Gelukkig vermaakte iedereen zich wel. Even wat eten, ladderoefeningen doen, spelletje spelen, wat rondlopen, slap ouwehoeren en zo.
Zo tegen 14.00 uur mochten dan eindelijk de junB jongens de piste betreden voor hun tijdrit. Er werd knetterhard gereden en ook Leon ging snel.
Even leek het goed te gaan, het tempo werd hoog gehouden door de jury, 1 categorie geweest, volgende gelijk er achteraan. Annika mocht in de eerste serie van de 3km puntenkoers starten en Marijn in de 2e serie. Annika viel bijna in 1 van de eerste ronden en kwam daarna niet goed meer in de race. Marijn hield het goed vol tot ze bijna werd gelapt en de baan moest verlaten.
Toen Julia met haar 3 km puntenkoers bezig was vielen er al weer enkele spatjes regen. De dames konden de afstand uitrijden maar daarna vielen er helaas al snel veel meer spatten regen en was het weer wachten tot de baan droog werd.
Julia ging naar haar race naar huis, daar met haar familie vieren dat ze weer een jaartje ouder is geworden.
De rest bleef nog even wachten in de hoop dat Leon snel mocht starten voor zijn 3 km.
Helaas...... Het weer zat niet mee en op een gegeven moment riep de jury om dat als de baan om 17.00 uur niet droog was er niet verder zou worden gereden vandaag. Het leek er niet op dat dat zou gebeuren dus de tent afgebroken, gevraagd of Leon bij Lindenoord onderdak mocht hebben in afwachting op het wel of niet doorgaan van zijn 3km puntenkoers.
Irene, Annika en Esther waren zo ongeveer op de Afsluitdijk richting Fryslân toen er werd besloten de wedstrijd voor vandaag te staken. En dus mocht Leon nu ook naar huis met zijn zusje, ouders en hond. Bijna net als vorig jaar, lang wachten, veel regen koude wind, alleen had hij toen helemaal niet gereden en nu in elk geval een tijdrit.
Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl