| U bevindt zich hier:     > 
Welkom   >  Nieuws  >  ChocomelCup

ChocomelCup

In het jaar 2015 organiseerde de Ferwerter IIsclub voor de eerste keer de ChocomelCup in de nieuwe Elfstedenhal. De IJsster was ruim vertegenwoordigd op deze interclub.

De dag begon al vroeg met de 100 meter voor de jongste pupillen. Ook de oudste pupillen reden een 100 meter. De tweede afstand voor de jongste pupillen was de 300. En na de dweil mochten de oudste pupillen het ijs op voor een 500. Traditiegetrouw werd de Chocomelcup afgesloten met een marathon voor iedereen.  Eerst een loze ronde waarna het startschot klonk en de rijders aan hun strijd konden beginnen. 

Elbrich verscheen fris en uitgeslapen aan de start en streed met een felle blik in haar ogen om de winst op de 100 meter. Ze was de snelste E-pup bij de meisjes! Ook op de 300 was ze de snelste met een tijd van 42.07, net iets boven haar pr dus heel goed.
Tim maakte helaas een misslag bij de start, hij viel en kwam daarom over de finish in 17.04 seconden. Even balen maar het mocht de pret niet drukken. Aangemoedigd door grote neef Peike, die op de inrij-baan meer schaatste, en door de rest van de IJssterren reed Tim een mooie 300 meter in 41.54 seconden, de 3e tijd bij de jongens pupE.
De jongens en meisjes pupE reden samen de marathon.  Zodra het startschot klonk gingen ze gelijk vol gas weg! Tim reed een ronde op kop en hield goed vol. Hij finishte als 4e jongen. Elbrich viel net voor de bel voor de laatste ronde klonk maar stond snel op en buffelde, met een grote lach verder. Ze finishte als 1e meisje. Elbrich mocht het podium beklimmen na afloop, ze was eerste geworden. 

Bij de DPD reed Donna mee, haar 13.81 op de 100 was de 3e tijd in deze categorie en volgens de startlijst een mooi pr. Op de 300 was ze de 2e snelste met een tijd van 34.12. De marathon ging goed, samen met nog een dame pupD reden ze iedereen, inclusief de jongens, voorbij. Samen bleven ze op kop rijden en hielden het tempo hoog. Donna finishte als 2e. Al met al werd Donna 2e in haar categorie. 

De heren pupC Peike, Jurjen en Jeljer streden om de beste plekken in hun groep en dat is ze goed gelukt. Alle 3 stonden ze op het podium. Jurjen was op de 100 meter de snelste met een tijd van 13.86(pr). Peike kwam daar net achter met 13.88. Jeljer reed de 5e tijd op de 100 (14.14 pr) maar met een 3e tijd op de 300 (35.45) en een 2e plek op de marathon had hij meer als genoeg punten verzameld om het brons in ontvangst te mogen nemen. Jurjen reed op de 300 een tijd van 35.43, de 2e tijd vandaag en finishte als 3e tijdens de marathon. Hierdoor werd Jurjen 2e. Peike was met 34.30 de snelste bij de HPC op de 300. Tijdens de marathon, die 5 ronden lang was, reed Peike lachend iedereen een ronde voorbij en finishte, met ruime voorsprong, als eerste. Al met al waren zijn prestaties goed voor de 1e plaats bij de HPC. Een 1,2, 3tje voor de IJsster! 

De groep DPB was groot. Marijn, Silke, Wietske en Anne vertegenwoordigden de IJsster in deze categorie. Helaas had Marijn pech. Op de 500 voelde ze een felle pijnscheut in haar kuit. Eenmaal van het ijs was het koelen, afmelden en op naar de huisarts, zweepslag. Flink Balen!! Marijn, we hopen dat je snel weer een beetje kan beginnen met trainen, beterschap!Anne (58.19) en Wietske ( 54.51) reden beide een pr op de 500. Ook op de 100 wist Anne haar pr te verbeteren. Ze heeft nu 14.54 staan als pr.
Rimme reed bij de HPB en had pech op de 500. Hij opende in 15.02 maar viel helaas waardoor hij geen snelle ronde meer kon rijden. Volgende keer gaat het vast beter Rimme!
Rimme reed samen met de dames de marathon. Na de eerste loze ronde klonk het startschot voor hun 6 ronden. Het tempo lag gelijk al best hoog. Wietske en Silke reden de marathon mooi samen en zetten net voor de finish de eindsprint in want ook al hadden ze samen gereden, ze wilden wel van elkaar winnen! Anna en Rimme kwamen beide moegestreden over de finish. En dat is niet erg want het was wel leuk.

Annika en Emma reden bij de dames pupA, ook een grote groep. De 100 ging bij deze dames in 13.10 (Annika) en 13.88 (Emma) . Op de 500 reed Emma een mooi pr van 54.88.
Redmar reed bij de heren pupA . Helaas liep de tijd door toen hij over de finish kwam na 500 meter. Het was dus even afwachten wat zijn handgemeten tijd zou zijn…. 58.21.
Deze 3 IJssterpupillen moesten 7 ronden rijden als marathon. In de loze ronde werd er al flink gestreden om de beste positie te bemachtigen in het peloton. Toen het startschot klonk waren de dames en heren ook snel weg. Annika, die nog bijna viel voor de finish schaatste als 3e meisje over de finish.

Er was, uiteraard voor iedereen nog een lekkere beker Chocomel en een patatje na afloop. Het was weer een geslaagde ochtend!
(Indien er tikfouten in dit stuk zitten vwb tijden, dit graag doorgeven aan Esther)
Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl