| U bevindt zich hier:     > 

Bartlehiem skeelertocht 20 augustus

Uitgegroeid tot hét rolschaatsevenement van de lage landen wordt deze skeelertocht dit jaar op zaterdag 20 augustus alweer voor de 29e keer georganiseerd.

Het is een mix van toertocht met deelname van recreanten uit NL en België en wedstrijd met internationale wereldtoppers als Gary Hekman, Bart Swings, Jorrit Bergsma, Heather Richardson en Francesca Lollobrigida. De “hel van het noorden” is in het verleden 8x gewonnen door Erik Hulzebosch maar ook door toppers uit Frankrijk, Colombia, België, Zwitserland en Australië. De wedstrijd is het officiële Open Nederlands Kampioenschap Inline-skaten.

De start is in Hallum en uiteraard voert het parcours langs het bruggetje van Bartlehiem (wel goed kijken!). De recreanten starten vlak achter de topsporters en skeeleren over hetzelfde auto-arme parcours. De tocht gaat door dorpjes waarvan je het bestaan niet vermoedde zoals Ginnum en Jislum, langs grazende koeien die het circus op wieltjes herkauwend aanschouwen en langs de hoogste terp (9 m.) van Nederland Hegebeintum. De toertocht is 30, 45 of 60 kilometer en voor de jeugd is er een speciale kidstocht van 15 km. Neem gerust supporters mee want in Hallum is een tribune en een speaker die het publiek op de hoogte houdt van de wedstrijd. NOS en Omrop Fryslân zijn aanwezig met beeld en geluid zodat je de wedstrijd overdag kunt volgen op de radio en ’s avonds laat terug kan zien op Studio Sport en bij de Omrop.

Schaatsclubs als de Ferwerter Iisklub en skeelerclub Ids (Westereen) zijn altijd goed vertegenwoordigd bij de toertocht. De tocht is geschikt voor de jeugd, recreanten inclusief hakkekrukken en al helemaal voor onze wedstrijdafdeling om op een autoluw straatparcours te skeeleren met verkeersregelaars op alle kruispunten en zoveel mogelijk voorrang voor de sportievelingen die deze uitdaging aan gaan. Deelname is inspirerend en motiverend. Dus het zou leuk zijn als we dit jaar veel IJssterlogo’s gaan zien.

Zie voor alle info op www.bartlehiemskeelertocht.nl

Sneon 20 augustus sil it heve. Dus alle IJsster-skeeleraars, net stinne, hinne! Terug naar nieuws

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl