| U bevindt zich hier:     > 

Jubileumboek

Onder begeleiding van de IJsstervoorzitter Pieter Bult vond op woensdag 28 juni 2017 de kick off plaats voor het boek "De IJssterfamilie, vijftig jaar schaats en skeelerplezier". Door (oud)voorzitters en diverse clubiconen werd het spits afgebeten en over de inhoud gesproken van dit jubileumboek. 

Plakboeken, krantenknipsels, trainingsschema's en vaantjes kwamen op tafel. Het één leek gedateerd, het ander bleek nog verrassend actueel! Zoals de schema's en krachttrainingsprogramma's van het IJssterlid in hart en nieren, Piet Gemser. Eerder sprak de auteur van dit nog samen te stellen boek (Mark Hilberts) al met de eerste voorzitter van de club: Jacob Ammerlaan. 

"Eind jaren zestig woonden er in de omgeving van Sneek veel goede schaatsers. Willem Visser, Rikus van Veen, Douwe Zwaagstra, Emke de Jong, Tineke van der Meer én Lineke Ammerlaan, mijn echtgenote", vertelt Ammerlaan in zijn knusse woning in Franeker. 

Onderling maakten ze al afspraken om te trainen of reden ze gezamenlijk naar het toen pas geopende Thialf. Door de toenemende belangstelling voor de Sneeker schaatstrainingsgroep kon de oprichting van een "echte" schaatsvereniging niet uitblijven. 

Ondanks dat Ammerlaan zelf geen schaatservaring had, werd hij toch benaderd om voorzitter van de IJsster te worden. Inmiddels bijna vijftig jaren verder volgt Ammerlaan de verrichtingen van zijn club nog op de voet. De belevenissen van Ammerlaan zullen net als die van alle andere (oud)voorzitters te vinden zijn in het jubileumboek. 

 

Making of

Lees hier meer over de voortgang van het boek:

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl