| U bevindt zich hier:     > 

Jubileumbaanwedstrijd 11 februari 2018

Update 12 februari 2018: klik hier voor het verslag.

Ook het Sneeker Nieuwsblad en Groot Sneek plaatsten een artikel over de wedstrijd op de website. 

----

De IJsster is beroemd om zijn schaatshelden van vroeger en nu. Ook wedstrijden als de IJsster natuurijsmarathon, de IJsstercupwedstrijden en de kortebaanwedstrijden zijn unieke momenten in de historie van de club. De glorieuze tijden van weleer willen we in Thialf laten herleven door een speciale wedstrijdavond te organiseren. Tijdens de avond van de "normale" baanwedstrijd (zondag 11 februari 2018) van groep 4 (de groep van de IJsster, de Preamkeskouwers en STD), organiseert de IJsster de laatste anderhalf uur een speciale jubileumwedstrijd. 

Alle leden van de IJsster, STD en de Preamkeskouwers zijn hiervoor uitgenodigd, iedereen, ook de mensen zonder wedstrijdlicentie. Dus grijp je kans om eens een tijd op de 100 meter neer te zetten of een mass start te rijden. 

En als je niet komt schaatsen, kom dan aanmoedigen! Samen kunnen we er een mooi schaatsfeest van maken, elkaar treffen en nog even een beker chocolademelk heffen op het nieuwe jaar.

Programma

 17:30 uur - Jeugdschaatsers 2 x 100 meter op de grote baan  
 17:35 uur

- Pupillen, C- en B-junioren:
  100, 300, 500, 1000 en 1500 meter

 
 20:00 uur

- 100 meter wedstrijden (rechte stuk) en
- vrij schaatsen en verkleedwedstrijd op de 333 meter baan

 

 20:30 uur - Mass start 1  
 21:00 uur - Mass start 2  
 21:30 uur - Einde programma  

Kosten: € 0,50 voor iedereen die vanaf 20:00 uur het ijs op gaat, ter plaatse te voldoen. Voor pupillen, C- en B-junioren gelden de tarieven als aangegeven op het inschrijfformulier

Prijzen

In iedere categorie zijn mooie prijzen te winnen voor de snelste of mooist verklede schaatsers. 

Jeugdschaatsers

Onder het motto wie de jeugd heeft heeft de toekomst beginnen we deze avond met onze jeugdtopppers die nog nooit een wedstrijd op de grote baan van Thialf hebben gereden. De jeugdschaatsers zijn de jongste leden die elke week bij de club schaatsen. Met deze leden beginnen we met 2 keer een 100 meter. Dus grijp je kans en laat je ouders, familie en vrienden meegenieten van jouw glorieuze rit. Jouw tijd wordt vermeld in de boeken van de IJsster. Dus eeuwige roem en mooie prijzen voor de nummers 1, 2 en 3. 

Pupillen en C- en B-junioren

Direct na de jeugdschaatsers volgen de pupillen en C- en B-junioren. Deze wedstrijden worden op de gebruikelijke wijze verreden. De afstanden waarvoor ingeschreven kan worden zijn de 100, 300, 500, 1000 en 1500 meter. 

Verkleedprijs en vrij schaatsen op de 333-meter-baan

De hele avond hebben wij de 333-meter-baan tot onze beschikking. Iedereen mag hier vrij schaatsen en kan ook een verkleedprijs winnen. Doe jij oude tijden herleven? Trek dan je mooiste nostalgische kleding aan. Er is een mooie prijs voor de winnaars!

Alle rijders en rijdsters in nostaligsche kleding mogen een ronde voorafgaand aan de mass start met z’n allen op de 400-meter-baan rijden als promotie.

100-meter-wedstrijd (20:00 uur)

Heb je altijd al eens een tijd willen rijden? Hier is je kans! Ook als je geen wedstrijdlicentie hebt kun je meedoen. We schaatsen alleen op het rechte eind. Deze wedstrijd is voor alle clubleden! Pupillen en junioren die ook aan deze 100 meter willen meedoen, kunnen zich ook hiervoor inschrijven. 

Mass start

De eerste acht ronden blijft iedereen achter de gangmaker die het tempo van de langzaamste schaatser aanhoudt. Daarom kan iedereen meedoen aan de mass start. De volgende acht ronden brandt de wedstrijd los en mag iedereen zo hard rijden als hij of zij kan. Alle rijders van de mass start worden ingedeeld naar niveau, de trainers bepalen wie in welke groep start. 

 

© De IJsster - Sneek - info@ijsster.nl